Se incinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza 3 forme rotunde pentru tort (diametrul: 22 cm). Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si sarea, aproximativ 5 minute, pana ce devin spumoase.
Faina, pudra de cacao si zeamilul (amidonul) se amesteca si se incorporeaza putin cate putin in spuma de galbenusuri. Se bat albusurile, se ia mai intai putina spuma, se amesteca cu galbenusurile, dupa care se rastoarna compozitia peste restul de albusuri batute, se amesteca, foarte usor, cu lingura.
Se intinde aluatul in cele 3 forme unse si infainate si se coace 25-30 de minute in cuptorul incins.
Se desprind blaturile de pe margini cu un cutit, se rastoarna pe o hartie curata, peste care s-a presarat zahar, si se lasa 5 minute sa se raceasca.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul si se incorporeaza faina amestecata cu pudra de cacao si 150 ml apa. Se pune crema pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, amestecand intruna. Cand se ingroasa si devine neteda, se da de-o parte si se lasa sa se raceasca.
Se incorporeaza si frisca batuta in crema, se ung 2 blaturi, se aseaza toate 3 unul peste celalalt, si cu restul de crema se unge toata suprafata tortului. Pe margini, de jur imprejur, se presara migdalele prajite si se orneaza cu frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise