Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.
Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise