Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 în total ), în primă fază, vom mixa ouăle întregi împreună cu zahărul, pe bain marie.
Când am obținut o spumă densă și călduță, luăm vasul de pe bain marie. Adăugăm făina și cacaoa în ploaie.
Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatulă pentru a încorpora făina. Topim untul împreună cu laptele, apoi turnăm peste compoziția blatului și încorporăm ușor.
După ce am tapetat tava cu hârtie de copt, punem compoziția și-o dăm la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie să fie încins.
Blatul copt îl scoatem între două foi de copt și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. La fel vom proceda cu celelalte două blaturi.
Pentru a pregăti crema, vom omogeniza ouăle întregi, zahărul și cacaoa într-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu până când compoziția se va îngroșa. Luăm vasul de pe bain marie și adăugăm ciocolata amestecând pentru a o încorpora. Lăsăm compoziția să se răcească.
Într-un alt vas omogenizăm untul, adăugăm compoziția de ciocolată și mixăm pentru a obține o cremă fină și irezistibilă. :)
Împărțim crema în 3 părți, lăsând o cantitate mai mare pentru decor. Însiropăm primul blat, apoi punem primul strat de cremă de ciocolată.
Așezăm al doilea blat, însiropăm, punem al doilea strat de cremă și încheiem cu cel de-al treilea blat.
Decorul vă aparține. Eu am îmbrăcat tortul în cremă de ciocolată și l-am înnobilat cu bomboane cu cocos și alune de pădure.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise