tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -250g unt
  • -1 praf de sare
  • -1 vanilie
  • Crema:
  • -250g zahar
  • -3 linguri apa sau lapte
  • -100g ciocolata
  • -3 oua
  • -250g unt
  • Glazura:
  • Ciocolata topita cu 1 lingura de apa pe aburi

Mod de preparare

pentru blat:se bat albusurile tare, se adauga zaharul,apoi galbenusurile cate unul si faina. Se bat toate. Se unge forma sau se tapeteaza cu hartie si se baga la cuptor.Inainte de a fi bagat la cuptor, acesta tb incalzit si nu tb deschis cat tp e blatul inauntru decat dupa 30 de minute, altfel se lasa.Dupa ce se scoate blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 2, se insiropeaza si se umple cu crema.

Crema: se amesteca toate ingredientele pe baie de aburi si se lasa 10 minute sa se raceasca.

Dupa ce s-a racorit se baga untul si se amesteca. Dupa ce l-am format se pune pe deasupra glazura.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise