TORT DE CASTANE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLATUL:6oua
  • 100g nuci macinate
  • 60g faina
  • 150g zahar
  • 15ml rom sau zeama de lamaie.CREMA:400g piure de castane
  • 200g unt
  • 50ml rom.SIROPUL:150ml apa
  • 50g zahar
  • 50ml rom.PT.ORNAT:500G frisca
  • 2albusuri
  • 4 foi de gelatina
  • 80ml apa
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Se unge o forma de tort cu margarina si se tapeteaza cu faina.Albusurile sebat spuma,se adauga zaharul si romul si apoi se bat pana se intareste spuma.Dupa aceea se adauga galbenusurile,se bat de 4-5 ori si se adauga faina in ploaie amestecand cu telul.compozitia se toarna in forma si se coace in cuptorul incalzit dinainte la foc potrivit cca 30-40 min.fara a deschide cuptorul minim 20 min.Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi si se insiropeaza.Intre timp se prepara crema astfel:se bate untul pana se inmoaie,apoi se adauga treptat piureul de castane si romul.Apoi se umple tortul vsi se orneaza cu frisca si gelatina. POFTA BUNA

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise