Tort de capsuni si frisca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:6 oua
  • 200gr.zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie optional.Crema si ornament:400ml.smantana pt frisca
  • 100gr.zahar
  • aprox.400gr.capsuni
  • granule de ciocolata.

Mod de preparare

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate de faina,jumate albuse,apoi restul,la urma praful de copt.2)Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,se da la cuptor cca.35 min.3)Rece se taie pe jumate.Acum daca folositi capsuni proaspete,acestea se taie feliute si se pun peste blat,salveaza cateva pt. decor.Ale mele erau congelate,am optat sa le caramelizez cu 3 linguri de zahar si un baton de scortisoara,sa iasa ca o dulceata...am turnat peste blat.4)Se bate smantana frisca cu zaharul,se pune o parte peste capsuni,iar cu restul se decoreaza tortul.Se poate decora cu granule de ciocolata,ciocolata rasa sau sos...Am facut pt o cina romantica,o zi speciala....Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise