TORT DE BISCUITI CU FRISCA SI PORTOCALE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg jumate de biscuiti patrati mari; 500 gr zahar; lapte 500 ml; cacao 200 gr. faina 10 linguri; esenta de vanilie; scortisoara un virf de lingurita
  • 2 margarine unirea
  • 3 portocale
  • nuci 200 gr
  • o ciocolata pt. ras
  • frisca la tub.

Mod de preparare

Se rup biscuiti intr-o oala, apoi se pune intr-un castron faina amestecata cu cacao si ness-ul frecat cu o ceasca de lapte. Intr-o cratita pe foc se pun cele 2 margarine cu zaharul si se amesteca pina se topeste. Apoi se pune compozitia cu cacao si se amesteca. Se face o crema putin mai groasa. Sse amesteca cu vanilia coaja de lamiie si scortisoara. Se da la racit apoi se amesteca cu biscuiti rupti. Cand este gata se amesteca cu o parte din nuci. Se asaza cu un cutit intr-o farfurie mare. Se orneaza cu frisca din tub. Se pun felii de portocale deasupra si nuci si se rade ciocolata neagra. Se da la congelator 3 ore.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise