TORT DE BEZEA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 blaturi:
  • 6 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina zeama de lamaie
  • Pentru crema :
  • 6 galbenusuri
  • un pachet de unt
  • 250 g zahar
  • un pahar cu lapte
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Albusurile se bat impreuna cu praful de sare ,zaharul pudra,zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie pana se obtine o bezea foarte tare.

Foile de bezea se coc direct pe dosul unei tavi,care se unge foarte bine cu ulei sau pe hartie de copt la fel de bine unsa.

Se face un sirop din zahar,lapte si cacao.Se fierbe pana se ingroasa.Cand s-a racit se amesteca cu untul si se adauga treptat galbenusurile.Crema obtinuta se aseaza intre blaturi.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise