tort de bezea cu crema de ganache

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 albuse de ou
  • 0,600 zahar tos
  • crema ganache
  • 0,500 ciocolata menaj
  • 0,400 ml frisca cu 32% grasime
  • decor
  • 0,100 ml friscs
  • 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul si lichidul atinge 80- 90 grade,pe toata perioada fierberi se amesteca cu un tel para in lichid

asa fierbinte se bate cu mixerul,pina devine ferma si nu mai curge de pe tel

se deseneaza cercuri pe hirtie de copt,in interiorul lor se toarna bezeaua se niveleaza cu un cutit

se tine la cuptor la temperatura cea mai mica cu usa cuptorului deschisa aproximativ 2-3 ore in functie de grosimea blatului

crema ganache

frisca se pune la fiert,cind a dat primul clocot se stinge focul si se pune ciocolata taiata bucatele,se amesteca pina se topeste ciocolata se pune la racit

cind a ajuns la temperatura 36- 38 grade se bate la robot pina i-si dubleaza volumul

finisarea

se pune un blat de bezea un strat de ganache si asa mai departe ultimul fiind blat de bezea pe care-l ungem cu frisca si-l decoram cu alune sau migdale etc.

se taie cu un cutit inmuiat in apa

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise