Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se adauga treptat o cana de zahar.Se pune esenta se vanilie si se baga la cuptor intr-o tava pentru torturi,(eu am folosit o tava rotunda speciala pentru torturi).Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic(sau pana se intareste in interior),timp in care se pregateste crema.Se amesteca cele 9 galbenusuri impreuna cu o cana de zahar,faina si cacaua.Se adauga laptele si se pune pe foc,amestecand continuu.Se face o crema consistenta,se da de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.Se amesteca pana se topeste untul,dupa care se lasa la rece.Se repeta procedeul de preparare al blatului de inca 2 ori,dupa care se aseaza blat-crema-blat-crema-blat-crema si se lasa la rece.Din ouale si zaharul pentru decorare,se face o compozitie ca pentru blat,dar se aseaza pe o tava obisnuita sub forma unor bezele micute,presarate cu zahar vanilat si cu cate o bucatica mica de nuca in varf.
Tortul se orneaza intai cu crema,apoi cu ciocolata de menaj data pe razatoare si nuca de cocos,dupa care se pun bezelele mici deasupra.
POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise