Incingeti cuptorul la 180 grade.
Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.
Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen.
Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
Amestecati iaurtul cu 100g zahar.
Incorporati gelatina peste iaurt.
Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore.
Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.
Este un desert nemaipomenit de racoros, il trec la favorite!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise