Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul, se insiropeaza cu putin sirop de visine, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc boabe de visine, cu putin sirop. Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore. Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul. Taiem boabele de visine jumatati, le asezam pe blatul numarul doi, apoi crema de iaurt si urmatul blat cu creama si ornat cu visine. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise