Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr smanana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de visine:
  • 450 gr visine
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon
  • cateva visine pentru decor
  • picaturi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta.

Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri.

Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare.

Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri.

Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal.

Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt.

Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat.

Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.

Crema:

Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca.

Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma.

Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.

Jeleul de visine:

Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele.

Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul.

Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul.

Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine.

In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.

Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine.

Punem jumatate din crema peste, o nivelam.

Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema.

Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise