Se-ntinde aluatul (grosimea 1/2 cm) si se imbraca cu el o forma cu pereti detasabili (diametrul: 22,5 cm), unsa cu unt.
Se apasa aluatul cu degetele, de la mijloc spre margini, fara sa se intinda, pentru ca altfel, se strange la mijloc cand se coace. Se-ndeparteaza aluatul care depaseste marginile, se inteapa cu furculita (pe fund) si se da 30 de minute la rece.
Se-ncinge cuptorul la 200gr., se acopera aluatul cu o foaie de aluminiu, peste care se presara un strat de boabe de fasole uscata si se pre-coace, circa 10 minute.
Se reduce temperatura la 180gr., se indeparteaza folia si fasolea si se coace inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se unge cu albus. Se reduce temperatura la 170gr..
Se freaca spuma - pe baie de apa - galbenusurile, 100 g de zahar, zeama de lamaie si nucsoara si se bate - deasupra apei clocotite - inca 10 minute, pana ce se ingroasa bine. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie si se rastoarna compozitia intr-un castron mare.
Se bat albusurile spuma (nu prea tare), se adauga zaharul ramas (cate-o lingura) si apoi se bat, pana ce nu se mai desprind de tel.
Se incorporeaza spuma - cu o lingura mare de metal - in crema de galbenus calda, se toarna crema peste aluat si se intinde cu un cutit.
Se da tortul imediat la cuptor, se coace 30 de minute, pana ce creste umplutura, si se serveste imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise