Tort cu suflet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr cacao
  • 200 ml cafea
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 gr iaurt
  • 15 gr gelatina
  • 150 gr frisca
  • 1 ceasca fructe de padure
  • 1 portocala
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

Blat

Se pun intr-o oala cafeaua, uleiul si cacao se da pe foc iar cand da in clocot se da deoparte, 250 gr de zahar se amesteca cu faina si apoi se aduga peste compozitia de mai sus se amesteca energic apoi se adauga iaurtul in care sa stins praful de copt si ouale pe rand. Se amesteca si se toarna intr-o tava rotunda de 20 cm diametru. Se coace 45 min.

Crema. Se amesteca iaurtul cu zaharul, intre timp se pune gelatina la hidratat cu 150 ml apa. Portocala se taie marunt. Fructele de padure se amesteca cu putin zahar si se dau un clocot asta daca sunt congelate apoi se paseaza cu furculita. Frisca se bate bine. Dupa ce s-a hidratat gelatina o topim pe baie de apa si o amestecam cu iartul dupa care cu frisca. Impartim crema in doua, intr-una pune fructele de padure.

Blatul racit se taie in doua felii egale. Se aseaza in forma detasabila primul blat, punem bucati de portocala apoi crema de fructe de padure, blat portocale si crema simpla de iaurt. Pastram o lingura de crema pe care o v-om colora cu colorant rosu si v-om orna tortul.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise