Se incinge cuptorul la 180gr.. Se iau doua forme rotunde (diametrul: 18 cm), se ung si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu putina margarina.
Se cerne faina cu praful de copt intr-un castron, se adauga margarina, zaharul, ouale si esenta de vanilie si se amesteca bine 1-2 minute.
Se imparte aluatul in doua si se intinde in forme, netezindu-l la suprafata, si se coace 25-30 de minute la cuptorul incins (apasat cu degetul, trebuie sa fie elastic).
Se lasa blaturile sa se raceasca cateva minute, se rastoarna, se indeparteaza hartia si se lasa pe un gratar pana ce s-au racit de tot.
Se amesteca piureul de castane cu furculita si se taie fiecare blat in doua (pe orizontala). Se ung blaturile cu crema, se aseaza unul peste altul, se acopera tortul de jur-imprejur cu frisca (batuta) si se serveste imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise