Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu grija, adica mai mult se unge cu pensula pentru ca altfel se va rupe cand se va felia tortul.
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Pe blatul de jos se aseaza jumatati de piersici. Se paseaza afinele, prospete sau congelate. Se amesteca iaurtul cu 100 gr. zahar si afine.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Se inglobeaza apoi in crema. Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici.
Se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu piersicile sau afinele de padure facute dulceata. Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra se aseaza piersici si afine.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent sau rosu, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe. Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise