Faceți blatul de tort . Separati ouale.Albusurile sa bat spuma tare cu sarea si zaharul adaugat treptat. Adaugati galbenusurile si amestecati usor. Cerneti faina cu praful de copt si puneti cate o lingura peste oua. Amestecati cu batatorul de jos in sus pana la inglobarea completa a fainii. Puneti compozitia in tava tapetata si coaceti la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Puneti blatul la racit
Puneți biscuiții fărâmați într-un vas.Adăugați zahărul și coajă de lămâie. Amestecând continuu puneți untul topit și amestecați până obțineți un fel de pastă. Forma în care ați copt blatul se tapetează cu folie transparentă și se pune pasta de biscuiți dându-i forma tăvii. Lăsați-o la rece cam 30 minute.
Crema se face ușor. Fierbeți la foc mic laptele cu zahărul , coaja de lămâie și amidonul amestecând continuu. Se obține o cremă care se lasă la răcit. Începeți să mixați untul cu ricotta și adăugați câte puțin din crema făcută anterior, răcită. Gata crema!
Începem asamblarea. Blatul se taie în 2 foi.Pe o foaie se întinde puțină cremă, piersici tocate, foaia de biscuiți, cremă iar piersici și ultima foaie de blat. Îmbrăcați tortul în cremă și ormați după cum vă place!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise