Tort cu mousse de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 400 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ½ linguri faina
  • 2 ½ linguri cacao
  • 2 ½ linguri pesmet
  • 135 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 ½ linguri miere
  • 1 ciocolata cu crema de menta
  • suc de la 2 lamii si coaja lor
  • 200 gr unt
  • 3 albusuri
  • 1 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2 ½ linguri cacao,2 ½ linguri pesmet,135 ml ulei,25 ml lapte,2 ½ linguri miere se amesteca. Se bat 5 albusuri spuma si se incorporeaza peste compozitia de mai sus. Se coace si se raceste.

Mousse de lamaie:1 gelatina alimentara (10 gr) se hidrateaza si se topeste deasupra focului. 4 oua intregi,sucul de la 2 lamii si coaja lor,200 gr de zahar se pun pe foc si se amesteca pina se ingroasa. Se lasa putin la racorit. Se amesteca crema de oua cu gelatina si cu 200 gr unt.Se bat 3 albusuri cu 100 gr zahar si se incorporeaza in crema de lamiie. Ciocolata cu crema de menta se rupe bucatele si se adauga in mousse. Se toarna mousse-ul peste tort si se da la rece. Ciocolata amaruie se topeste cu o bucatica de unt, se lasa la racorit apoi se intinde peste tort.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise