Tort cu migdale, cafea si frisca

Am pregatit cu mult drag pentru parintii mei, acest tort aniversar de nunta.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor (sau 5 linguri zahăr),
  • 100 g migdale măcinate,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 90 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe estență de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • Colorant alimentar gel roșu,
  • Fire de busuioc,
  • Fire de mentă

Mod de preparare

Am pregătit cu mult drag pentru părinții mei, acest tort aniversar de nuntă, cu blat de migdale, cremă de cafea și multă frișcă, flori de frișcă, lăstari de busuioc și mentă.

Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele. Apoi adaugi făina cu praful de copt treptat, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.

Le lași la răcit.

Pentru însiropat:

Fierbi cam un minute apa și îndulcitorul. Lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

Crema de cafea:

Bați cu mixerul frișcă, mai moale, apoi încorporezi mascarponele, cafeaua solubilă și cea măcinată și omogenizezi.

Montare și Decor:

Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi.

Adaugi crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum. Apoi adaugi capacul tortului. Între timp, bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.

Îmbraci tortul în alb, apoi crema albă care îți rămâne o colorezi după plac, pentru a orna cu floricele. Decorezi tortul cu frunzulițe de mentă și de busuioc.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/tort-cu-migdale-cafea-si-frisca.html

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise