Tort cu miere si nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g miez de nuca;
  • 300 g zahar brun (trestie de zahar);
  • 1 cub unt;
  • 75g biscuiti (petit beurre sfaramati);
  • coaja rasa de portocala;
  • 8 oua;
  • 500 g frisca batuta (Hulala vegetala).
  • 3 linguri miere lichida;
  • 5 foi gelatina;
  • cacao si bombonele colorate pentru ornat.

Mod de preparare

Se taie 150 g de nuca marunt, se incalzeste untul cu 50 g de zahar, se introduce nuca si se zahariseste. Apoi se scoate pe o farfurie (fund de lemn) si se lasa sa se raceasca. Restul de nuca se macina si se amesteca cu biscuitii sfaramati si coaja rasa de portocala. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas si se incorporeaza nuca cu biscuitii si coaja de portocala si pe urma albusurile batute. Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o forma rotunda (unsa) si se coace circa 50 de minute. Se amesteca usor frisca cu mierea lichida, dupa care se introduce gelatina dizolvata in putina apa calduta. Se intinde peste blatul copt si racit si se decoreaza cu nucile zaharisite, cacaoa pudra si bomboanele colorate. Felul cum se orneaza tortul ramane la aprecierea celui care il pregateste.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise