BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.
CREMA DE MERE:
Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.
Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.
Plicurile de gelatina cu 3 linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.
Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.
CREMA MASCARPONE:
Batem frisca bine,adaugam zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.
Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise