Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Caramel: 10 linguri de zahar (sau mai putin)
  • Mere: 1 kg jumate, scortisoara
  • Crema de zahar ars: 5 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 l lapte, vanilie
  • Blat: 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa fierbinte, 5 linguri de faina

Mod de preparare

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul oprim focul si intindem caramelul pe peretii vasului. Merele curatate si taiate in 4 le punem peste caramelul racit si presaram scortisoara. Punem la cuptor pentru cca 25 de minute (pana se inmoaie merele). Pentru crema de zahar ars amesteacm foarte bine ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam laptele. Scoatem merele din cuptor si turanm compozitia peste mere. Lasam la cuptor cca 25 de minute, pana s-a inchegat crema.

Pregatim blatul. Separam ouale. amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugam cele 3 linguri de apa si apoi faina. La final mai adaugam albusurile batute spuma bine. Aceasta compozitie o adaugam peste mere si crema din cuptor si mai lasam 20 de minute, pana cand e facut si blatul. cand scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se racoreasca si cu un cutit trecem pe marginea vasului sa desprindem blatul de cratita. Punem apoi o farfurie peste oala si intoarcem tortul pe farfurie. Lasam oala deasupra cel putin 4 -5 ore. Eu il las peste noapte. Dupa ce ridicam cratita, putem sa-l ornam cu frisca sau poate ramane asa. Eu am pus deasupra si cateva nuci caramelizate si faramitate.

Este absolut delicios!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise