Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in cerc pe fundul unei cratite. Se incalzeste cuptorul la 400°F (200°C). Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.Intre timp se face budinca. In loc de 500 ml de lapte cat scrie pe pachet de face cu 350 ml (pentru sarlota care cere 750 ml se pun 500 ml lapte). Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.Se despart cele 2 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca si de la cuptor, 350°F 25 minute. Tortul se lasa sa se raceasca bine, se da la frigider 2 ore. Se rastoarna pe un platou. Se serveste a doua zi ornat cu frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise