Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 ling faina
  • 10 ling zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf copt
  • mere...in functie de marimea tavii
  • nuci taiate in jumatate sau sferturi
  • dulceata prune
  • 100 g stafide.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

Merele se curata si se scobesc, dupa care se umplu cu un amestec din nuci, dulceata si stafide.

Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se aseaza merele si compozitia peste ele si se introduce la cuptor preincalzit.

Se verifica daca este gata cu o scobitoare dar numai dupa primele 25 min.

Daca scobitoarea este curata atunci tortul este gata.

Niciodata nu m-am uitat la ceas sa vad timpul de coacere.

Se orneaza cu glazura de ciocolata apoi frisca si bucati de fructe.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise