tort cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
tort cu mac

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • ... unt sau margarin - 200gr.
  • ...zahar -225 gr
  • ... galbenusuri -8 buc.
  • ...mac - 220 gr
  • ...nuci taiate marunt sau macinate -100 gr
  • ... albusuri - 8 buc.
  • ...faina - 150 gr
  • PENTRU CREMA
  • - 3 buc. albusuri,
  • - 120 gr. zahar,
  • - 30 ml apa,
  • - 380gr. gem de piersici,
  • PENTRU ORNAT
  • mac 15gr
  • ornamente

Mod de preparare

* SE amesteca spuma untul sau margarina cu 65 gr.zahar,dupa care se incprporeaza galbenusurile unul cate unul si amestecam continuu pana la omogenizare.Adaugam macul, nucile si amestecam bine.

* Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas,apoi unim cu compozitia de mai sus si amestecam usor cu faina aducata treptat.

*Ungem o forma de tort cu unt si turnam compozitia .Introducem forma in cuptorul fierbinte la temperatura 180C penrtu 1 ora si 15 min.

* Blatul rezultat se taie in 3 foi dupa ce s-a racit.Fiecare foaie se unge cu gemul de piersici si se suprapun foile una peste alta,iar cand am montattortul se unge de jur imprejur cu gem si deasupra.

*Crema: albusurile se bat spuma.Din zahar si apa se face un sirop.amestecand continuu turnam siropul in fir subtire in albusurile batute.Putem adauga si suc de lamaie in crema.

* Cu aceasta crema se orneaza tortul,iar deasupra se presara mac si ornamete pt. tort din comert.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise