Pregatim blatul:
Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie si batem pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor si la final punem si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu foaie de copt si dam la cuptor, pana se rumeneste cand facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam la racit timp in care preparam jeleul si crema de vanilie.
Pentru jeleu: curatam merele si le dam pe razatoarea mare si punem deasupra lor 50g zahar.Punem intr-o cratita 400ml apa cu 200g zahar si lasam pe foc amestecand din cand in cand, sa se topeasca zaharul. Cand da primul clocot punem merele stoarse de zeama lasata si le lasam 10min, timp in care amestecam 50g zahar cu praful de budinca si cu 50ml apa si adaugam peste mere si mai punem si scortisoara dupa gust. Amestecam sa se faca budinca, iar cand e gata o lasam la racit.
Pentru crema de vanilie: batem praful de crema cu 200ml lapte si 100g zahar pudra vanilat si apoi dam la rece.
Pregatim siropul astfel: punem suul de mere cu mierea si scortisoara intr-o cratita si lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si lasam un pic sa se odihneasca.
Taiem blatul in doua, obtinand astfel 2 foi, punem pe o tava prima foaie si o insiropam, apoi punem jumatate din jeleul de mere, punem a doua foaie si o insiropam si punem restul de jeleu, apoi crema de vanilie si deasupra presaram scortisoara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise