Tort cu iaurt si portocale

Reteta de tort cu iaurt si portocale. Tort cu iaurt si portocale reteta simpla si usor de preparat. Tort cu blat simplu, crema de iaurt, frisca si portocale. Retete de tort cu iaurt. Retete simple de tort.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • coaja rasa de la jumatate de șa o portocala
  • Crema (mousse)
  • un pahar mare cu iaurt simplu, gras (375 g)
  • 500 ml frisca indulcita
  • 1 plic gelatina alba
  • 2 portocale mici sau una mare

Mod de preparare

Reteta de tort cu iaurt si portocale este una simpla, delicioasa si se face extrem de simplu. Este un tort racoros, foarte gustos si se poate face cu orice fel de fructe.

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de la o portocala. Compozitia se toarna intr-o tava cu diametrul de 22-24 cm, unsa si tapetata cu faina si coace 30-40 de minute, la 170 de grade C, cuptor preincalzit.

Crema sau mousse-ul de iaurt se prepara astfel. Se bate frisca, apoi se incorporeaza iaurtul simplu.

Gelatina se hidrateaza in apa rece (100 ml), apoi se topeste la microunde, se lasa sa se racoreasca si se incorporeaza in compozitia cu iaurt si frisca.

Blatul copt si racit se taie in doua pe orizontala.

O parte de blat se pune intr-o tava detasabila, se presara bucatele de portocala si se toarna jumatate din compozitia de mai sus.

Se presara din nou bucatele de portocala, se pune al doilea blat si cealalta jumatate de frisca si iaurt.

Se baga la frigider 3-4 ore sau peste noapte, apoi se orneaza dupa inspiratie cu portocale.

Eu l-am decorat simplu cu 2-3 linguri de gem de macese, pus intr-o punga, taiata putin la un colt. Dar, puteti alege si alt decor, cu fructe, ciocolata sau frisca batuta.

Va recomand si voua aceasta reteta de tort cu iaurt si portocale, este minunat, racoros si foarte gustos. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise