Tort cu iaurt si fructe tropicale. Un desert usor, racoros, perfect pentru orice masa de sarbatoare

Incearca reteta noastra de tort cu iaurt si fructe tropicale. Un desert usor, racoros, perfect pentru orice ocazie. Se prepara usor, este delicios si va fi pe placul tuturor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • esenta vanilie
  • 160 g faina
  • Diametru tava: 22 cm
  • Umplutura + decor:
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc
  • 100 g crema de branza
  • 170 g zahar (sau dupa gust)
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 1 conserva cu rondele de ananas (565 g)
  • 1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Mod de preparare

Blat:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava (de 22 cm diamertu), detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca cinci minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se indeparteaza inelul detasabil. Se pune blatul ăe un gratar sa se raceasca complet.

Umplutura + decor:

Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea.

Se mixeaza 400 ml frisca. Peste ea se adauga iaurtul, branza, zaharul si zaharul pudra vanilat si se omogenizeaza.

Se topeste gelatina pe baie de abur sau la microunde.

Gelatina lichida se amesteca cu crema.

Fructele tropicale se scurg de zeama si se lasa cateva deoparte pentru decor. Restul fructelor se incorporeaza in crema.

Asamblare:

Se taie blatul in doua.

Se pune o parte de blat pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza blatul cu zeama de la fructele tropicale (aceasta se poate amesteca cu zeama de la ananas).

Se pun rondele de ananas de jur-imprejurul inelului detasabil, apoi se toarna crema si se niveleaza.

Se insiropeaza cel de-a doilea de blat si se aseaza peste crema si peste rondelele de ananas.

Se da tortul la rece pentru 4-5 ore sau cel mai bine se lasa peste noapte.

Dupa aceea, se indeparteaza inelul de la tava detasabila de pe tort, iar blatul de deasupra se decoreaza cu restul de frisca si restul de fructe tropicale.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise