Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,iar la final faina cernuta.
Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina.
Se da la cuptorul preincalzit pt 35 de minute.
Pt crema bate frisca cu mixerul,adauga iaurtul si gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Piseaza cateva piersici din compot si adauga-le in compozitia de iaurt,pt un plus de savoare.
Daca vrei,adauga putin colorant alimentar galben,ca sa aiba crema o culoare mai frumoasa.
Blatul racit se taie in 3,se insiropeaza cu zeama din compot.
O tava detasabila se imbraca in folie de plastic,se aseaza primul strat de blat insiropat,se pun bucatele de piersici,jumatate din crema,al doilea blat insiropat,din nou bucati de piersici,restul de crema si ultimul blat.
Se da la frigider pt aproximativ 3 ore.
Se bate restul de frisca cu intaritorul.
Se scoate blatul,se desface tava si se indeparteaza cu grija folia de plastic.
Deasupra puteti orna dupa preferinta,cu ce fructe doriti voi.
Eu am folosit felii de kiwi si portocala,peste care am turnat gelatina transparenta si am ornat cu frisca batuta.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise