Aprindem aragazul. Este foarte important ca temperatura din cuptorul de coacere sa fie la 180 de grade. De aceea cand punem la foc prajitura el trebuie sa fie bine incins.
Scurgem bine caisele din compot de zeama. Se lasa la uscat in strecuratoare.
Se amesteca branza grasa de vaci cu pachetul de budinca, cu 5 linguri zahar vanilat, ras de coaja lamaie, o lingura de gris, 2 galbenusuri(celelalte 3 le punem in blat)si 50 grame de merisoare confiate.
Din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de apa fiarta, 3 linguri ulei de masline, 5 linguri de faina, esenta de vanilie , coaja rasa de lamaie si praf de copt, se face o compozitie vascoasa.
Intr-o forma rotunda turnam 1/2 din compozitia de mai sus. Pe ea asezam una langa alta fructele. Daca sunt fructe proaspete este foarte bine. Asezam peste fructe crema de branza apoi turnam jumatatea cealalta de compozitie. Dam la cuptor, mai intai cam 10 minute la foc iute apoi fara sa deschidem usa potrivim la foc mic inca 30 minute. Facem testul cu batul de scobitoare. Daca iese curat scoatem forma din cuptor si o lasam sa se raceasca bine. Scoatem prajitura pe o farfurie si o pudram cu 2 linguri de zahar vanilat. Ornam dupa eveniment.
Nu trebuie neaparat acoperit cu frisca sau fondant. Este foarte bun si asa.
Un paharel de amareto impreuna cu o felie de tort face ca festinul sa fie complet.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise