Preparare crema
1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min
2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.
3. Se bate frisca
4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.
Preparare blat
1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C
2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm
3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.
4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.
5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus
6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.
Preparare glazura
1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron
2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine
Asamblare
1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi
2. Se imbraca tortul cu glazura de branza
3. Se monteaza fructele pe tort
4. Se da la rece
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise