Mai intii se separa cele 7 galbenusuri de albusuri, dupa care cu mixerul se bate albusurile pina se obtine o spuma tare. Pe urma se adauga, cele 7 lg. de zahar dupa care se mai bate inca putin. Se adauga, praful de copt si cele 7 lg de faina si se bate in continuare. La sfirsit se adaug` in compozitir si cele 7 galbenusuri si se toana intr-o tava si se coace la foc potrivit. Dupa obtinerea blatului de piscot se lasa la racit dupa care se taie in doua.
Pentru obtinerea cremei se face o pudinga din 3 plicuri conform intructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit pudingul se adauga margarina sau untul si se amesteca incetul cu incetul ca sa nu se taie. Pe urma in compozitie se adauga fructele (portocale, ananas), taiate marunt si se amesteca. Pe cele doua blaturi de picot se pune crema, pastrindu-se si deasupra. Se orneaza cu frisca preparata conform instructiunilor de pe ambalaj si cu fructe.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise