Tort cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 galbenusuri,
  • 250 gr.zahar,
  • 8 lingurite gelatina,
  • 500 ml.lapte,
  • 500 ml frisca,
  • fructe la alegere,
  • zahar vanilat,
  • piscoturi de sampanie.

Mod de preparare

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Laptele se pune la fiert dar pe baie de aburi,cand incepe sa fiarba se pune amestecul de galbenusuri,vanilia si gelatina. Se amesteca incet si cand se i-a de pe lingura e gata se lasa deoparte sa se raceasca. Un vas mai mare se tapeteaza cu fructe(eu am facut cu fructe de padure congelate). Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta spuma. Peste fructele din forma se pune un strat subtire de crema apoi piscoturi insiropate crema din nou piscoturi si crema.Se acopera vasul si se da la frigider pana a doua zi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise