Tort cu frisca si nutella

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un pliculet de praf de copt
  • un pic de unt
  • Pentru umplutura:
  • Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi)
  • Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust)
  • Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare, perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.

Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.

Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.

Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.

Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.

Pofta buna!

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise