Tort cu dulceata si ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 9 linguri zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 500 g frisca vegetala
  • 4 pliculete cu ness
  • 2 linguri dulceata de prune
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina
  • 4 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Stingi amoniacul si praful de copt cu laptele fierbinte, apoi adaugi pe rand zaharul, cacaua, uleiul, dulceata de prune, vanilia, zeama de lamaie si la sfarsit incorporezi faina. Apoi ungi o tava cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia in tava si o dai la cuptor timp de 30 de minute. Cand este copt, lasi blatul sa se raceasca. Bati frisca, amesteci 2/3 din ea cu nessul si imbraci blatul racit, apoi ornezi tortul cu frisca ramasa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise