Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 230 g zahar tos
  • 122 g faina
  • 70 g cacao (12% grasime)
  • 3 lg ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura
  • 230 g zmeura congelata
  • 4 lg zahar
  • 300 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida
  • Crema de mascarpone
  • 400 g frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 6 galbenusuri (4 galbenusuri mari + 2 galbenusuri medii)
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura
  • 150 ml apa plata
  • Decor
  • 100 g aschii ciocolata cu lapte
  • Zmeura

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 115 g de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Crema de zmeura

!!! Aceasta crema o pregatim in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Oprim focul si adaugam cele 300 g marshmallows, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de zmeura.

Crema de mascarpone se prepara ca aici: http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2013/09/crema-de-mascarpone-si-ciocolata.html

Asamblare

1. Feliem blatul racit in 3.

2. Punem prima felie intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punemi jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema de zmeura si ultima felie de blat pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.

3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise