Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea).
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 3.
Crema:
-am frecat bine untul,am adaugat treptat zaharul si am frecat foarte bine pana s-a topit tot zaharul.
-am adaugat cele 7 galbenusuri,nessul,esentele si la final am pus nuca.
Siropul:
-am pus apa,cappucino si zaharul pe foc intr-o craticioara,am lasat sa fiarba si la final dupa ce am oprit focul am pus esenta.
Blatul taiat se insiropeaza,se pune crema si se orneaza in functie de timp si imaginatie.
Eu am ornat cu putina frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise