Tort cu crema de nuca si ness

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • -200 gr. zahar
  • -30 ml. apa
  • -30 ml. ulei
  • -20 gr. cacao
  • -8 linguri faina
  • Crema:
  • -2 pachete unt 85%
  • -400 zahar pudra(eu am pus margaritar pentru ca este mai fin,iar crema nu am fiert-o pe foc)
  • -7 galbenusuri
  • -4 lingurite ness
  • -esenta de rom si migdale
  • -300 gr.nuca prajita si tocata
  • Sirop :
  • -300 ml. apa
  • -100 gr. zahar
  • -1 plic cappuccino ciocolata
  • -1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea).

Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.

Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.

In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.

Dupa ce se raceste blatul se taie in 3.

Crema:

-am frecat bine untul,am adaugat treptat zaharul si am frecat foarte bine pana s-a topit tot zaharul.

-am adaugat cele 7 galbenusuri,nessul,esentele si la final am pus nuca.

Siropul:

-am pus apa,cappucino si zaharul pe foc intr-o craticioara,am lasat sa fiarba si la final dupa ce am oprit focul am pus esenta.

Blatul taiat se insiropeaza,se pune crema si se orneaza in functie de timp si imaginatie.

Eu am ornat cu putina frisca.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise