Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua(data viitoare voi folosi 7)
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 lg ulei
  • o lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pt crema de iaurt
  • 400 ml frisca lichida vegetala(hulala)
  • 500 ml iaurt simplu
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 plic gelatina(eu folosesc gelatina vegetala Agar-agar)
  • Pt topingul de fructe:
  • 350 gr fructe de padure congelate
  • (eu am mai pus 100 gr de coacaze negre fiindca mi s-a parut prea putin acele fructe)
  • Pt sirop:
  • zeama de la fructele congelate
  • 5 lg zahar
  • 200 ml apa
  • Pt decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de crema pt tort cu fructe de padure de Dr. Oetker
  • cateva coacaze/alte fructe de padure

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de blat:separam ouale, albusurile la betm spuma tare cu un praf de sare si adugam treptat tot zaharul.

Galbenusurile le frecam cu ulei + esenta de vanilie.

Peste bezeaua formata punem galbenusurile si amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul, usor de jos in sus, cu miscari largi.

Faina o amestecam cu praful de copt si cernem jum. din ea peste oua, amestecam, cernem faina ramasa, amestecam si turnam comp. intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20-30 min(facem testul cu scobitoarea).

Crema de iaurt: frisca o batem cu miixerul spuma tare, o amestecam cu iaurtul si zaharul pudra, usor. Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam cu crema de iaurt. O dam la frigider pt 20 de min.

Topingul de fructe de padure:fructele congelate trebuie puse intr-o sita cu cel putin o ora inainte de a prepara tortul. Zeama pe care o lasa o vom folosi la insiroparea blatului. Dupa ce s-au decongelat, le dam plin blender pana devin o pasta. Le trecem prin sita fina pt a indeparta samburii de la fructe(puteti omite acest pas).

Intr-o oala punem pasta de fructe si adaugam zaharul, fierbem 5-10 min si lasam sa se raceasca.

Siropul pt blat: punem zaharul intr-o cratita si il stingem cu apa, lasam sa fiarba 10 min. pana devine un sirop mai gros ca apa, punem zeama de la fructele congelate si lasam la racit.

Asamblarea tortului: taiem cu grija blatul in 3 parti egale. Punem un blat intr-o tava cu inel detasabil, il insiropam cu sirop, punem 1/3 din topingul de fructe si 1-3 crema de iaurt, punem al 2-lea blat, repetam procedura, iar al 3-lea blat il insiropam si turnam topingul ramas si il punem cu partea unsa peste crema de iaurt. Apasam usor si dam la frigider.

Decor: batem frisca, batem crema de fructe conform instructiunilor de pe ambalaj(crema aceasta o putem inlocui si cu 200 ml frisca in care punem umpic de zeama de la fructele congelate, doar cat sa dea o culoare).

Scoatem inelul detasabil cu grija. Partea de sus a tortului o imbracam cu frisca, iar marginea o imbracam cu crema de fructe. Facem cu un posh modele alternand cu crema de fructe si frisca.

Credeti-ma ca a iesit o bunate de tort, cu blat moale,pufos si insiropat, crema usoara si gustoasa alaturi de topingul de fructe usor acrisor. Un deliciu!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise