Tort cu crema de iaurt si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 130 g faina
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • 100 g piscoturi
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 750 g iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g gem de visine
  • 300 g capsuni proaspete sau din compot
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece pana obtii un aluat elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 20 de minute la foc potrivit.

Pregatesti crema asa: amesteci iaurtul cu zaharul, coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata in 200 ml apa si topita pe baie de aburi. Dai aceasta crema la rece pentru 10 minute, apoi adaugi 300 ml frisca batuta si amesteci bine.

Insiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de rom, si intinzi jumatate din crema. Intinzi apoi gemul de visine, pui capsunile scurse bine si asezi deasupra piscoturile trecute prin siropul preparat. Asezi deasupra crema ramasa, imbraci tortul in frisca, il decorezi cu capsuni si il dai la rece pentru 4-5 ore.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise