Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.
Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data de jos in sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit in prealabil.
Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) .
Lasam sa se raceasca.
Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise)
Prepararea cremei
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.
Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata.
Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat.
Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.
Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise