Se face mai intai crema la plic,care se amesteca cu 500 ml lapte. Intr-un vas inalt se pun cele 2 plicuri de crema de lamaie,si cele 6 linguri de zahar pudra(cine doreste mai putin dulce,pune mai putin zahar).Se toarna laptele rece de la frigider,se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput,apoi se bate 3 minute la viteza mare.Se obtine o crema consistenta, peste care adaugam 3 caise cojite,care in prealabil le-am bagat la blender.Crema astfel obtinuta cu piureul din cele 3 caise se amesteca inca 3 minute la viteza mare,turnand cei 300 ml de frisca lichida Hulala.Aceasta crema este un pic acrisoara,cine doreste poate sa mai adauge zahar pudra.Deci crema de lamaie se amesteca cu piureul de caise si frisca lichida si se mai bate 3 minute, se baga la frigider pentru cel putin 30 minute sa se intareasca.Separat se face siropul pentru insiropat blatul din :2 lingurite de ness 100 gr apa,50 gr lichior Amaretto, si 1 plic Bourbon-Vanille Aroma.Cu acest sirop vom insiropa cele 3 blaturi de cacao, astfel:se pune primul blat se insiropeaza,se adauga crema din abundenta,al doilea blat,crema,al treilea blat crema.Se aranjeaza si exteriorul tortului(de aceea trebuie facuta intotdeauna mai multa crema).Urmeaza ornarea tortului cu fructe,cum doreste fiecare,eu am pus 6 caise si o nectarina mare in mijloc.Este un tort racoritor si foarte bun,sper sa placa la toata lumea.Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise