Tort cu crema de cafea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat : 6 oua,250 g zahar,300 g faina,6-7 linguri apa,1 lingurita plina cu praf de copt,1 pliculet cu zahar vanilinat.
  • Pentru crema ne trebuie: 500 ml cafea concentrata,200 g zahar,250 g unt,75 g amidon de porumb(sau faina),50 ml crema de whisky(merge si cognac sau rom).Sirop din 250 ml apa ,70 g zahar si 1 esenta de rom.

Mod de preparare

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt si la final incorporam usor albusurile spuma. Crema: preparam o cafea tare din 550 ml apa,7-8 linguri cu cafea si 200 g zahar.O filtram si masuram sa ne ramana 500 ml cafea pe care o lasam sa se raceasca un pic.Dupa aceea amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana obtinem o crema densa.O lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.Eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in trei bucati.Siropul:apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom.Asamblam tortul:Siropam primul blat,intindem jumatate di crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Si "LA MULTI ANI " pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise