1. Aluatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvarea acestuia. Se adauga faina proaspat cernuta si praful de copt incorporat in aceasta, scortisoara, dulceata si uleiul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizarea compozitiei. Se da la cuptor la 180 grade pentru cca 30 minute sau pana cind iese scobitoarea curata.
2. Crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul + zaharul vanilat si se pun pe foc, amestecind in continuu pana la legarea compozitiei. Imediat ce s-a topit zaharul se adauga untul si se ia vasul de pe foc, continuind amestecarea pana se topeste untul. Urmeaza cacaoa, cernuta prin sita ca sa nu se formeze cocoloase si amestecata cu o lingura zahar. Se adauga si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si se amesteca totul bine. Se lasa sa se racoreasca.
3. Siropul:
Se fierbe 100 ml apa. Zaharul cu cafeaua se ameasteca si se adauga apa. Se lasa la racorit.
4. Oformare:
Blatul se taie pe orizontala. Se insiropeaza ambele bucati. Se unge jumatate din crema pe o bucata din blat, restul se pune peste a doua.
5. Decor:
Se presara fulgi de cocos. Banana se taie rondele si se aseaza pe margini de jur-imprejur. Ciresele se aseaza in mijloc.
Se da la rece pentru macar 3-4 ore, insa cel mai bine pe noapte.
Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise