Ingrediente
- blatul 1
- 5 oua
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 5 linguri zahar
- se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.
- blatul 2
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 ceasca (de cafea) cu nuca
- 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
- 1 ceasca de stafide
- 1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
- se bat albusurile cu zaharul , se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.
- crema
- 5 galbenusuri
- 5 linguri lapte
- 400 g unt
- 10 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao
- se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.
- glazura:
- 8 linguri zahar pudra
- 4 linguri cacao
- 3-4 linguri apa fiarta, ulei
- se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.
Mod de preparare
se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.