Tort cu cocos aromat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • zeama de la 1 lime
  • 120 gr faina
  • 1 plic (10 gr) praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr nuca de cocos albastra
  • 100 gr nuca de cocos verde
  • Pentru crema
  • 60 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 100 ml Bacardi Tropical Lime
  • 300 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 lingurite esenta de cocos

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru.

Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2 galbenusuri, 120 gr zahar, esenta de vanilie si zeama de lime.Cerne faina impreuna cu praful de copt apoi incorporeaz-o in amestecul cu oua.Inglobeaza pe urma albusurile spuma.Imparte compozitia obtinuta in jumatate.Intr-una din jumatati incorporeaza nuca de cocos albastra iar in cealalta jumatate nuca de cocos verde.

Pune fiecare compozitie in tavile pregatite si da-le la copt 30-40 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi taie fiecare blat in jumatate, pe orizonatala.

Pentru sirop, caramelizeaza zaharul apoi adauga apa si lasa pe foc pana cand s-a obtinut un sirop.Se ia siropul de pe foc, se aduga esentele si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, intr-o cratita se amesteca amidonul cu zaharul si cele doua tipuri de bacardi.Se adauga apoi laptele si se pune pe foc.Se gateste, amestecand continuu pana cand se obtine un pudding apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru asamblare, se aseaza un blat verde pe farfurie.Se insiropeaza cu ¼ din sirop apoi se unge cu 1/3 din pudding si se acopera cu un blat albastru.Se repeta operatiune cu blaturile, sirpoul si pudding-ul ramas.Tortul sa se acopera cu folie si se da rece peste noapte.Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora (in cazul meu) cu fondant pentru un aspect si mai vesel.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise