Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt topit
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 170 g ciocolata alba
  • 150 ml lichior de menta
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa la frigider.

Pentru crema, se topeste ciocolata intr-un vas pe bain marie, se adauga lichiorul, se amesteca bine cu telul, se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece; dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca bine.

Se amesteca branza cu frisca lichida adaugata cate putin si mixand energic, tot cate putin, se adauga si ciocolata, amestecand cu o spatula, apoi se rastoarna in tava peste blat si se lasa la frigider sa se intareasca.

Dupa ce s-a intarit, se scoate inelul, trecand cu atentie un cutit in jurul tortului, apoi tot cu atentie se scoate si tavita de sub blat, trecand cu un cutit mai lung pe sub el si se pune pe un platou.

Se topeste in lapte ciocolata pentru glazura, se freaca bine cu telul, apoi se toarna pe tort incepand din mijloc, lasand sa se scurga pe margini, apoi se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise