Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine .
Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita .
Cand este rece bine il batem pana cand se intareste.
Blat :
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea.
Separam albusurile de galbenus.
Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma .
Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor.
Blatul il impartim in 3 parti egale.
Crema de mascarpone :
Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste .
Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea .
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop .
Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam .
Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam .
Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase.
Dam la rece si servim cu cei dragi .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise