Ciocolata amaruie rupta in bucati mici si untul taiat cubulete se topesc, la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si se lasa la racit.
Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat cele 7 linguri de zahar. Apoi, se incorporeaza galbenusurile batute, ciocolata topita si racita si faina amestecata cu praful de copt in prealabil.
Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit circa 30 de minute.
Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarpone, adaugandu-se treptat laptele condensat. Se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura de lemn.
Blatul racit se taie in doua pe orizontala, iar crema se asaza intre cele doua blaturi obtinute.
Impartim frisca lichida in doua parti, o parte o incorporam ciocolatei negre topita la baie de aburi, iar cealalta parte o incorporam ciocolatei albe.
Turnam intercalat ciocolata neagra cu cea alba si cu ajutorul unei scobitoari amestecam usor pentru un rezultat marmorat, apoi decoram cu flori de zahar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise