Ungeti cu unt si infainati o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 22 cm) si incingeti cuptorul la 900. Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde, adaugati untul taiat bucati si neteziti suprafata cu o spatula.
Incorporati piureul de castane si frecati bine compozitia, pana ce devine omogena. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare (albusurile puneti-le deoparte intr-un castron).
Bateti albusurile spuma, incorporand zaharul putin cate putin, si turnati apoi peste ele compozitia de castane + ciocolata, amestecand usor cu telul. Varsati aluatul astfel obtinut in forma unsa si infainata si lasati-l sa se coaca aproximativ o ora, in cuptorul incins.
Lasati tortul sa se raceasca circa 10 minute, scoateti-l din forma si, inainte de-al servi, pudrati-l pe toata suprafata cu cacao si ornati-l cu fructe insiropate si - eventual - cu frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise